Programma Energiek Lesgeven

Het hele jaar vol passie en energie voor de klas

Energiek Lesgeven, aan de slag!

Het onderwijs is prachtig om in te werken. Jouw leerlingen en studenten profiteren van alle energie die jij dagelijks in het online en offline lesgeven stopt. Je ziet jouw leerlingen gedurende het jaar groeien. Dat geeft energie. 

Elke dag een topprestatie leveren vraagt echter ook veel van jou. Dit merk je vaak niet van de een op de andere dag, maar als je niet voldoende oplaadt, loopt je “accu” leeg. Het is heel belangrijk om te ontspannen en op te laden om je eigen accu goed gevuld te houden. Doe je dit niet dan gaat dit ten koste van jouw gezondheid, werkplezier en de kwaliteit van het onderwijs.

Het programma Energiek Lesgeven laat je in een periode van vijf maanden ervaren hoe je hierop zelf succesvol regie kunt nemen.

Tijdens het programma Energiek Lesgeven:

Wat krijg je?

Het programma Energiek Lesgeven is bewezen effectief en wetenschappelijk onderbouwd. Het bestaat uit een unieke combinatie van:

  • Masterclass Energiek Lesgeven
  • Masterclass Talent benutten
  • Masterclass Regie op Werkplezier en geluk

Tijdens de masterclasses krijg je de nieuwste inzichten en leer je hoe je deze in de praktijk kunt toepassen.

Samen met jouw coach stel je voor jou relevante en betekenisvolle doelen waarmee je aan de slag gaat.

Na het invullen van een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst ontvang je een gepersonaliseerd adviesrapport dat jou inzicht geeft. 

Het boek Energiek voor de klas geeft je niet alleen inhoudelijke achtergronden bij het programma, maar ook inspiratie en concrete tools en tips om direct mee aan de slag te gaan.

Naast de bijeenkomsten en coachgesprekken stimuleert de app je om in beweging te blijven en je doelen te bereiken.

Sandra Klijn is docent van de masterclasses en begeleidt je samen met de groep gedurende het hele programma. Sandra geeft daarnaast les aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en The School of Life. Ze doet onderzoek naar persoonlijke energie op het werk en heeft een model ontwikkeld dat verklaart waarom de ene persoon floreert onder bepaalde werkomstandigheden en waarom de ander een burn-out of een bore-out krijgt. Wanneer ze geen les geeft of met haar neus in de boeken zit voor haar promotieonderzoek, dan is ze te vinden in het theater, op het podium met improvisatietheater.

Echt een cadeau aan jezelf!

€ 1.950,- (vrijgesteld van btw). open inschrijving.

Zet jouw persoonlijke professionaliseringsbudget in! 

PO: € 500,- of VO: € 600,-. Zie voor gedetailleerde informatie de cao PO en cao VO.

Wil je weten wanneer het volgende programma van start gaat?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie!

Dit programma is niet voor: