Energiek Leiderschap
Een energiek team begint bij een energieke leider
Energiek leiderschap begint bij jezelf. Wanneer je als leidinggevende te veel stress ervaart en onvoldoende energie hebt, zit je in een survivalmodus. Je kunt dan alleen maar gefocust zijn op jezelf. Wil jij de aanjager voor energie in jouw organisatie zijn? Dan zul je eerst inzicht moeten hebben in jouw energiedoelen en kernwaarden. Als je die scherp hebt, kun je aan de slag met de optimalisatie van de energie binnen je organisatie.

Dit ga je leren


Tijdens deze leergang krijg je inzicht in jouw persoonlijke energiedoelen en de verschillende dimensies van energiemanagement, om zelf met energie en plezier op de werkvloer te (blijven) staan. Het gaat hierbij vooral om de implementatie van energie in je leiderschapsstijl. Je bent ervan overtuigd dat energieke medewerkers met elkaar meer realiseren en gelooft in de kracht van medewerkers. Zij moeten uiteindelijk met zichzelf aan de slag, als het gaat om de optimalisatie van hun energie. Als leidinggevende speel je hierbij een grote rol. Hoe krijg je medewerkers mee in deze visie? Hoe geef je medewerkers de benodigde aandacht om dit te realiseren? En welke hulpbronnen zijn er om duurzame gedragsverandering mogelijk te maken?

En dit ...


Om de energie duurzaam te laten stromen binnen de organisatie, moet er een optimaal werkklimaat zijn. Sommige energielekken kunnen medewerkers niet altijd zelf dichten, omdat ze worden veroorzaakt door bepaalde processen, structuren of andere externe factoren. Welke handvatten kun jij als leidinggevende bieden, om mogelijke energielekken te dichten of tegen te gaan?

Redenen om je in te schrijven
1
Topdocenten met jarenlange ervaring.
2
Wetenschappelijk onderbouwde expertise.
3
Officieel certificaat van deelname.
Kun je niet op de geplande data? Klik op de onderstaande knop. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data voor deze leergang.

Doelgroep

Directeuren/schoolleiders
Bestuurders
Bovenschoolse directeuren
Stafmedewerkers van onderwijsorganisaties

Prijs

€ 2.995,-
Inclusief leergangarrangement à € 250,- (catering, parkeren, lesmateriaal en locatie), vrijgesteld van btw

Datum

19 september 2024
10 oktober 2024
14 november 2024

Accreditatiepunten

60 PE-punten

Tijdsinvestering

21 uur in drie lesdagen (09.30 uur - 16.30 uur)
26 uur theorie (verplichte literatuur)
30 uur praktijk (eindopdracht)

*afronden eindopdracht verplicht voor herregistratie Schoolleidersregister PO

**Verwacht wordt dat deelnemers in staat zijn om (internationale) wetenschappelijke literatuur eigen te maken en te kunnen vertalen naar het werk.

De lesdagen vinden plaatst op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center (Utrecht)

Docenten en sprekers

Ayca Szapora
Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en ...
Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma en mede auteur van de bestseller ‘Veranderen voor luie mensen’. Door haar achtergrond weet Ayca de verbinding te leggen tussen wetenschap en de concrete toepassing hiervan in de praktijk. Ayca geeft advies aan verschillende universiteiten in Nederland en in Duitsland. Ze is tevens reviewer bij The American Journal of Psychology. Haar hersenonderzoek resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties over creativiteit, onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein problemen oplost en nieuwe ideeën vormt.
Prof. dr. Tinka van Vuuren
Prof. dr. Tinka van Vuuren staat met één been in de wetenschap en één been in de praktijk ...
Prof. dr. Tinka van Vuuren staat met één been in de wetenschap en één been in de praktijk. Ze is sinds 2010 bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit Nederland. Daarnaast werkt zij - sinds 2006 - als senior consultant bij Loyalis (een merk van a.s.r.), waarbij zij werkgevers adviseert over personeelsbeleid. ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’, zo luidde de titel van haar oratie in 2011, waarin ze het belang van vitaliteitsmanagement uit de doeken doet. Zij is arbeids- en organisatiepsycholoog en gepromoveerd op de gevolgen van ontslagdreiging voor werknemers.
Sandra Klijn (kerndocent)
Sandra Klijn is spreker, trainer en expert in vitaliteit en loopbaanontwikkeling ...
Sandra Klijn is spreker, trainer en expert in vitaliteit en loopbaanontwikkeling. Ze promoveert binnenkort aan de Vrije Universiteit Amsterdam op haar onderzoek naar persoonlijke energie op het werk. Eerder publiceerde ze over haar model met sleutelfactoren voor een energieke baan. Ze heeft een model ontwikkeld dat verklaart waarom de ene persoon floreert onder bepaalde werkomstandigheden en waarom de ander een burn-out of een bore-out krijgt. Sandra heeft een bedrijf opgezet waarbij ze trainingen en coaching geeft op het gebied van energiemanagement en loopbaanontwikkeling. Daarnaast geeft ze ook les aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en The School of Life.
Thijs Launspach
Thijs Launspach is psycholoog, bestsellerauteur en (TEDx-)spreker. Hij heeft ...
Thijs Launspach is psycholoog, bestsellerauteur en (TEDx-)spreker. Hij heeft verschillende boeken geschreven over stressmanagement (Werk kan ook uit, 2020) burn-out (Fokking druk, 2018) en millennials op de werkvloer (Werken met millennials, 2019). Thijs heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en geeft les aan The School of Life. Thijs Launspach geeft lezingen, workshops en presentaties voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen. Zijn presentaties richten zich op onderwerpen als stressbeheer, werk-privébalans, veerkracht en het creëren van gezonde werkomgevingen.
Houd mij op de hoogte van Energiek Leiderschap
Energiek Leiderschap