Energiek Leiderschap
Een energiek team begint bij een energieke leider
Energiek leiderschap begint bij jezelf. Wanneer je als leidinggevende te veel stress ervaart en onvoldoende energie hebt, zit je in een survivalmodus. Je kunt dan alleen maar gefocust zijn op jezelf. Wil jij de aanjager voor energie in jouw organisatie zijn? Dan zul je eerst inzicht moeten hebben in jouw energiedoelen en kernwaarden. Als je die scherp hebt, kun je aan de slag met de optimalisatie van de energie binnen je organisatie.

Dit ga je leren


Tijdens deze leergang krijg je inzicht in jouw persoonlijke energiedoelen en de verschillende dimensies van energiemanagement, om zelf met energie en plezier op de werkvloer te (blijven) staan. Het gaat hierbij vooral om de implementatie van energie in je leiderschapsstijl. Je bent ervan overtuigd dat energieke medewerkers met elkaar meer realiseren en gelooft in de kracht van medewerkers. Zij moeten uiteindelijk met zichzelf aan de slag, als het gaat om de optimalisatie van hun energie. Als leidinggevende speel je hierbij een grote rol. Hoe krijg je medewerkers mee in deze visie? Hoe geef je medewerkers de benodigde aandacht om dit te realiseren? En welke hulpbronnen zijn er om duurzame gedragsverandering mogelijk te maken?

En dit ...


Om de energie duurzaam te laten stromen binnen de organisatie, moet er een optimaal werkklimaat zijn. Sommige energielekken kunnen medewerkers niet altijd zelf dichten, omdat ze worden veroorzaakt door bepaalde processen, structuren of andere externe factoren. Welke handvatten kun jij als leidinggevende bieden, om mogelijke energielekken te dichten of tegen te gaan?

Kerndocent


Sandra Klijn

Programma


We zijn druk bezig met het programma en het vastleggen van diverse topsprekers. Houd deze website in de gaten!

Doelgroep

Directeuren/schoolleiders
Bestuurders
Bovenschoolse directeuren
Stafmedewerkers van onderwijsorganisaties

Prijs

€ 2.995,-
Vrijgesteld van btw

Data groep 1

8 november 2023
13 december 2023
24 januari 2024
Energiek Leiderschap: Start November