Masterclass: De weg naar inclusieve teams
Wil je bewust worden van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid? Vergroot je kennis en vaardigheden in werving en selectie met onze masterclass.
In de zoektocht naar kwaliteit in het werven van personeel is het cruciaal om te beginnen met een inclusieve en objectieve vacaturetekst. Deze tekst dient zo objectief mogelijk te worden opgesteld, zonder afgeleid te worden door niet-relevante eisen zoals een persoonlijke klik. Een persoonlijke klik is vaak gebaseerd op herkenning, wat leidt tot een voorkeur voor kandidaten die op onszelf lijken (affinity bias).

Dit komt aan bod


Het is belangrijk om bewust te zijn van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid in je werk omdat dit leidt tot een objectievere wervingsprocedure en het creëren van inclusieve teams. Door het opstellen van een objectieve vacaturetekst, het vermijden van vooroordelen en het selecteren van kandidaten op basis van kwaliteit, vergroot je de kans op het aantrekken van divers talent. Dit draagt bij aan productiviteit en het welzijn binnen het team. Daarnaast is het naleven van wetten en regels, zoals de wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie, van essentieel belang om arbeidsdiscriminatie te voorkomen. Door bewust te worden van vooroordelen en het toepassen van positieve psychologie bij het afwijzen van kandidaten, draag je bij aan een rechtvaardig en inclusief werkklimaat.

 

Wil je bewust worden van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid? Vergroot je kennis en vaardigheden in werving en selectie met onze masterclass. Leer hoe je inclusieve vacatureteksten opstelt, innovatieve brievenselectie toepast en kandidaten op een positieve manier afwijst. Meld je nu aan en maak een positieve impact op het wervingsproces van jouw organisaties!

Kun je niet op de geplande datum? Klik op de onderstaande knop. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data voor deze masterclass.

Doelgroep

Schoolleiders
HRM professionals
Recruiters
Leidinggevenden onderwijs/jeugdzorg/kinderopvang

Prijs

€ 395,-
per deelnemer

Datum

24 november 2023

Tijd

9:00 – 16:30 uur

De masterclass vindt plaats op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center

Reykjavikstraat 1 - Utrecht

Docenten en sprekers

Siham Ammal
Siham is in de afgelopen jaren vanuit diverse rollen als trainer, ontwikkelaar, coach en adviseur actief geweest op het gebied...
Siham is in de afgelopen jaren vanuit diverse rollen als trainer, ontwikkelaar, coach en adviseur actief geweest op het gebied van Diversiteit, Inclusie & Gelijkwaardigheid. Dit doet ze vanuit haar onderneming ICU-leadership. Lees: I see You, de afkorting staat voor Inclusive Culture United. Zij benadert DIG vraagstukken vanuit een strategische en holistische benadering. Sinds januari is ze parttime werkzaam als interim-adviseur Diversiteit & Inclusie bij het Internationaal Theater Amsterdam en geeft ze daarnaast nog diverse trainingen en advies. Zo heeft ze een grote rol gehad in het mede ontwikkelen en uitvoeren van de Rijksbrede aanbesteding inclusief werven en selecteren.
Houd mij op de hoogte van Masterclass: De weg naar inclusieve teams
Masterclass: De weg naar inclusieve teams