Masterclass: Leiders met een missie
Tijdens de masterclass ‘Leiders met een missie’ krijg je inzicht wat jouw schoolorganisatie en leiderschap kan leren van de Special Forces.

In een militaire setting, en zeker bij Special Forces eenheden, wordt ernaar gestreefd om de missie centraal te stellen. Dit heeft gevolgen voor zowel het leiderschap als het team. Special Forces werken vaak zo plat als mogelijk en zo hiërarchisch als noodzakelijk. Ze werken in multidisciplinaire teams en zijn schaalbaar van 1 tot veel. Uiteraard zijn leiders belangrijk want op cruciale momenten zullen beslissingen gemaakt moeten worden. Rangen en standen als machtsuitdrukking zijn echter veel minder relevant in een team. Het gaat veel meer het om taakstelling en operationele inzet. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de diverse specialismen in de groep.

Deze leiderschapsvorm en vooral het klimaat waarin dit plaatsvindt, biedt een voedzame basis om succesvol te zijn als Special Forces eenheid. Maar dit klimaat ontstaat niet zomaar. Het vergt iets van de mens en van de professional. Het zit hem in nature en in nurture. Het is daarom niet voor iedereen weggelegd en de weg naar succes is intensief en lang maar iedere stap waard. Welke offers zijn zij bereid te brengen voor succes? Hoe gaan zij om met tegenslagen? Lukt het ze om verder te gaan waar anderen stoppen? Hoe lukt het ze om de juiste balans te vinden tussen mens en professional? En wat hebben adaptiviteit en autonomie hiermee te maken?

Dit ga je leren


Tijdens de masterclass ‘Leiders met een missie’ krijg je inzicht wat jouw schoolorganisatie en leiderschap kan leren van de Special Forces. Tevens ga je een hele andere kant van jezelf ontdekken. Je wordt meegenomen op ‘missie’ om het beste uit jezelf, jouw team en jouw school te halen. Je leert jouw eigen potentie (en dat van de organisatie) volledig te benutten, je gaat ontdekken dat er veel meer in je zit dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden en weet de vertaalslag te maken naar jouw school waarmee je écht kunt bouwen aan jouw gedroomde successen!Kun je niet op de geplande datum? Klik op de onderstaande knop. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data voor deze masterclass.

Doelgroep

Schoolleiders
Leidinggevenden jeugdzorg/kinderopvang

Prijs

€ 595,-
per deelnemer

Datum

6 december 2023

Tijd

9:30 - 14:30 uur

De masterclass vindt plaats op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center

Reykjavikstraat 1 - Utrecht

Docenten en sprekers

Erik Wegewijs
Tussen 1993 en 2019 was Erik werkzaam in de wereld van de Special Forces …
Tussen 1993 en 2019 was Erik werkzaam in de wereld van de Special Forces (Korps Commandotroepen) waarvan 22 jaar in een leidinggevende functie. Hij nam deel aan tal van speciale operaties en nam afscheid van deze eenheid in de rang van Majoor. Erik is sinds 2022 ook bekend van het TV programma Special Forces VIPS waarin hij als hoofdinstructeur te zien is. Na meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van leiderschap heeft Erik zijn opgedane kennis en vaardigheden vertaald naar bruikbare inzichten en perspectieven voor anderen. Hij treedt o.a. op als zelfstandig adviseur, coach en sparringpartner en denkt mee in de meest uiteenlopende werkvelden en op diverse niveaus.
Houd mij op de hoogte van Masterclass: Leiders met een missie
Masterclass: Leiders met een missie