Inspirerend leiderschap in het onderwijs

Sluit uw jaar af met extra kennis!

Wilt u uw jaar goed afsluiten met extra kennis op het gebied van schoolmanagement? Dyade Academy heeft nog enkele events beschikbaar!

 


In veel opzichten gaat het harstikke goed met het onderwijs in Nederland, maar het kan natuurlijk altijd beter. En waarom dan het jaar niet afsluiten met de laatste trends op het gebied van onderwijsmanagement door te leren van best practices uit andere sectoren? Gedragswetenschappers die hun kennis delen over hoe het menselijk brein reageert op veranderingen die worden opgelegd, topcoaches uit de sportwereld die alles weten over teamdynamiek en bestuurders die alles weten over het runnen van een succesvolle internationale organisatie.


Deze ingrediënten zijn allemaal terug te vinden in het najaar aanbod van 2021. In november en december staan er nog verschillende opleidingen gepland op het gebied van leiderschap, schoolprofilering en toekomstgericht onderwijs. Er is zelfs nog een studiereis waarbij u echt even afstand neemt van uw eigen organisatie en inspiratie en kennis opdoet aan de oevers van de Seine in Parijs. 

Positief leiderschap in het onderwijs

Tijdens de leergang ‘Positief leiderschap in het onderwijs’ leert u wat nodig is om een blijvend positief klimaat op uw school te creëren. Zoals: effectief feedback geven; bouwen aan goede relaties; zorgen voor psychologische veiligheid. Onze topdocenten reiken u de praktische inzichten en concrete technieken aan die daarvoor nodig zijn.

Excellente schoolprofilering

Tijdens de leergang Excellente schoolprofilering leert u welke aspecten écht kunnen helpen uw school onderscheidend te maken, krijgt u handvatten om een ‘top of mind’ positie te verwerven bij uw (toekomstige) doelgroep en weet u de theorie te vertalen naar de onderwijspraktijk. Experts op dit gebied nemen u drie dagen mee zodat u uw school na de leergang op een unieke manier weet te presenteren.

Leergang toekomstgericht onderwijs

Toekomstgericht onderwijs

Tijdens de leergang ´Toekomstgericht onderwijs´ krijgt u inzicht en kennis in deze snel veranderende samenleving en de mate waarin de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen de onderwijssector zullen gaan veranderen. U ontwikkelt een toekomstbestendige visie op leren waarbij u in staat bent dit naar uw eigen schoolorganisatie te vertalen en toe te passen. Ook leert u om bij te blijven en om te gaan met de ontwikkelingen van de 21e eeuw om het onderwijs van uw schoolorganisatie (meer) toekomstbestendig te maken.

Studiereis parijs

Studiereis

Deze studiereis neemt u mee naar Parijs. Door afstand te nemen van uw schoolorganisatie heeft u alle focus op uw eigen ontwikkeling. Laat u inspireren op het gebied van sterk leiderschap, bezoek samen met uw reisgenoten het Louvre Museum en netwerk met de andere onderwijsleiders.

Ervaringen

“De inhoud van de presentatie van Heleen was concreet, toepasbaar, fijn dat het tempo hoog lag en echte eye-openers.”
Bovenschoolse directeur
vijf
“Netwerken met collega’s én even loskomen van de waan van alle dag en hierdoor in ruimte/ rust hebben voor zelfreflectie, ontwikkeling e.d.”
Schoolleider
vijf
“Een mooie mix van interessante lessen van Heleen Siebert afgewisseld met leuke uitstapjes.”
Directeur
vierhalf
“Ik vond de connecties die met anderen is gemaakt en bewustwording/herkenbaarheid van de onderwerpen in het eigen team erg waardevol.”
Bestuurder
vierhalf