De Kracht van Diversiteit
Leer hoe diversiteit bijdraagt aan bevlogenheid, innovatiekracht en goed presterende organisaties
Diversiteit gaat over ons allemaal. Het gaat over al onze zichtbare en onzichtbare verschillen en talenten. Leidinggeven aan diversiteit en inclusie, vraagt om inzicht in de onbewuste vooroordelen die men heeft en hoe je deze kunt vermijden. Wanneer je als leider in staat bent om je team hierin mee te nemen, kun je de kracht van diversiteit en inclusie voor je laten werken!

Dit ga je leren


Bij ‘De Kracht van Diversiteit’ leer je hoe je als leidinggevende op diversiteit en inclusiviteit kunt sturen. Het is belangrijk om een cultuur te creëren waarin er verschillen zijn en waarbij deze verschillen ook worden gewaardeerd; waarbij iedereen zich gelukkig, veilig en betrokken voelt. Je leert welke factoren diversiteit belemmeren en hoe je diverse teams kunt samenstellen. Een divers team bevordert vernieuwing en zorgt voor meer perspectieven en ideeën. Dat verhoogt de veerkracht en voortvarendheid. Zaken worden vanuit verschillende invalshoeken benadert. Diverse teams presteren beter.

En dit ...


Het is belangrijk om de behoeftes van je teamleden te kennen en te respecteren. Je leert als leidinggevende hoe je hier bij teams met verschillende behoeftes voor kunt zorgen. In een veilig werkklimaat met gelijke kansen, komt talent het beste tot z’n recht en staan alle medewerkers in hun kracht. Leer hoe je als leidinggevende sociale veiligheid kunt vormgeven en een klimaat kunt creëren, waarin iedereen elkaar inspireert.

Kerndocent


Bouchra Talidi.

Programma


We zijn druk bezig met het programma en het vastleggen van diverse topsprekers. Houd deze website in de gaten!

Doelgroep

Directeuren/schoolleiders
Bestuurders
Bovenschoolse directeuren
Stafmedewerkers van onderwijsorganisaties

Prijs

€ 2.995,-
Vrijgesteld van btw

Data groep 1

30 november 2023
18 januari 2024
8 februari 2024
De Kracht van Diversiteit: Start November