De Kracht van Diversiteit
Leer hoe diversiteit bijdraagt aan bevlogenheid, innovatiekracht en goed presterende organisaties
Diversiteit gaat over ons allemaal. Het gaat over al onze zichtbare en onzichtbare verschillen en talenten. Leidinggeven aan diversiteit en inclusie, vraagt om inzicht in de onbewuste vooroordelen die men heeft en hoe je deze kunt vermijden. Wanneer je als leider in staat bent om je team hierin mee te nemen, kun je de kracht van diversiteit en inclusie voor je laten werken!

Dit ga je leren


Bij ‘De Kracht van Diversiteit’ leer je hoe je als leidinggevende op diversiteit en inclusiviteit kunt sturen. Het is belangrijk om een cultuur te creëren waarin er verschillen zijn en waarbij deze verschillen ook worden gewaardeerd; waarbij iedereen zich gelukkig, veilig en betrokken voelt. Je leert welke factoren diversiteit belemmeren en hoe je diverse teams kunt samenstellen. Een divers team bevordert vernieuwing en zorgt voor meer perspectieven en ideeën. Dat verhoogt de veerkracht en voortvarendheid. Zaken worden vanuit verschillende invalshoeken benadert. Diverse teams presteren beter.

En dit ...


Het is belangrijk om de behoeftes van je teamleden te kennen en te respecteren. Je leert als leidinggevende hoe je hier bij teams met verschillende behoeftes voor kunt zorgen. In een veilig werkklimaat met gelijke kansen, komt talent het beste tot z’n recht en staan alle medewerkers in hun kracht. Leer hoe je als leidinggevende sociale veiligheid kunt vormgeven en een klimaat kunt creëren, waarin iedereen elkaar inspireert.

Kun je niet op de geplande data? Klik op de onderstaande knop. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data voor deze leergang.

Doelgroep

Directeuren/schoolleiders
Bestuurders
Bovenschoolse directeuren
Stafmedewerkers van onderwijsorganisaties

Prijs

€ 2.995,-
Vrijgesteld van btw

Datum

8 februari 2024
13 maart 2024
3 april 2024

Accreditatiepunten

60 PE-punten

Tijdsinvestering

21 uur in drie lesdagen (09.30 uur - 16.30 uur)
37 uur theorie (verplichte literatuur)
30 uur praktijk (eindopdracht)

*afronden eindopdracht verplicht voor herregistratie Schoolleidersregister PO

**Verwacht wordt dat deelnemers in staat zijn om (internationale) wetenschappelijke literatuur eigen te maken en te kunnen vertalen naar het werk.

De lesdagen vinden plaatst op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center

Reykjavikstraat 1 - Utrecht

Docenten en sprekers

Bouchra Talidi (kerndocent)
Bouchra Talidi is oprichter en directeur-eigenaar van organisatieadviesbureau Inclusioncy ...
Bouchra Talidi is oprichter en directeur-eigenaar van organisatieadviesbureau Inclusioncy. Daarnaast is zij keynote speaker, dagvoorzitter, leiderschapscoach en trainer. Bouchra helpt organisaties te excelleren door te investeren in het binnenhalen en behouden van divers menskracht. Haar bedrijf heeft hiervoor o.a. de InclusioncyScan© ontwikkeld. Een toegankelijke scan waarmee organisaties kunnen meten hoe het staat met de mate van inclusiviteit, waarbij extra focus ligt op psychologische veiligheid op de werkvloer. Eerder werkte Bouchra als manager Diversiteit en Inclusie voor o.a. de ministeries van Justitie, Binnenlandse Zaken, VROM, SZW, EZK & LNV, de politie, omroep KRO-NCRV en de gemeente Arnhem. Bouchra studeerde Recht en Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Drs. ing. Joriene Beks
Drs. ing. Joriene Beks is bedrijfskundige en eigenaar van BeksConsultancy. Als coach, adviseur en ...
Drs. ing. Joriene Beks is bedrijfskundige en eigenaar van BeksConsultancy. Als coach, adviseur en gastspreker helpt zij organisaties een continu lerende cultuur te ontwikkelen, vanuit haar expertise op het gebied van HRD, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en psychologische veiligheid. Zij koppelt ‘de mens’ aan organisatiedoelstellingen, waardoor resultaten worden behaald. Zij is docent aan het Hollands College. In de opleiding Arbeids- en Organisatiedeskundige is zij verantwoordelijk voor de inhoud en het geven van de module Sociale en Psychologische Veiligheid. Joriene is co-auteur van de boeken ‘Psychologische veiligheid, zo vorm je vrijmoedige teams’ en ‘De Veldgids Psychologische Veiligheid’. Ze is commissielid van Center for Ocean Policy & Economics en lid van SER Topvrouwen. Joriene heeft Agrarische Bedrijfskunde gestudeerd aan de CAH Dronten en daarna Strategic management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is nu External PhD candidate School of Economics and Business aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Hamit Karakus
Hamit Karakus is senator in de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor de PvdA. Hij is ...
Hamit Karakus is senator in de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor de PvdA. Hij is ondervoorzitter van de Eerste Kamercommissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO). Daarnaast is hij programmadirecteur voor ‘Wij de Westwijk’ Vlaardingen. Hij was in de periode 2006 - 2014 wethouder voor ruimtelijke ordening en wonen in Rotterdam en daarvoor brigadier bij de politie Rijnmond en adjunct-directeur van een makelaardij. Naast lid van de Eerste Kamer, ondernemer en programmadirecteur, is Hamit onder andere Lid van de Raad van Commissarissen bij Wooncompas, Bestuurslid Stichting Wijkverbetering Rotterdam Zuid, Lid Algemeen Bestuur Stichting BOOR en Lid Raad van Toezicht bij de Hogeschool Rotterdam.
Karim Amghar
Karim Amghar is schrijver, programmamaker, televisiepresentator en docent. Hij is auteur ...
Karim Amghar is schrijver, programmamaker, televisiepresentator en docent. Hij is auteur van de boeken ‘Hoor Mij, Zie Mij!, ‘Naar Kansengelijkheid In Het Onderwijs’ en ‘Van Radicaal Naar Amicaal’. Hij is presentator van het televisieprogramma ‘Karim Pakt Zijn Kans’ voor de NTR en was panellid van De Wereld Draait Door (DWDD) en Het Lagerhuis. Karim is senior docent en onderwijsadviseur bij Zadkine. Hij heeft zich gespecialiseerd in de thema's polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. In 2018 kreeg hij de Compassieprijs, voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving. Karim is lid van de adviesraad van de NTR, voorzitter van de Werkagenda MBO en adviseur Nationaal Programma Onderwijs voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht bij het Mediacollege in Amsterdam. Daarnaast is hij initiatiefnemer en mede-eigenaar van WijWijs Onderwijsontwikkeling en Adviesbureau en schrijft hij onderwijsblogs voor NRC Handelsblad.
Prof dr. Marieke van den Brink
Prof. dr. Marieke van den Brink is hoogleraar Gender & Diversiteit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ...
Prof. dr. Marieke van den Brink is hoogleraar Gender & Diversiteit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar onderwijs, onderzoek en advieswerk richt zich op vraagstukken rond diversiteit, inclusie en sociale ongelijkheid binnen organisaties. Ze onderzoekt waarom het huidige diversiteitsbeleid in organisaties vaak zo weinig effectief is, met thema’s als weerstand, micropolitiek, collectief leren en machtsrelaties. Ze neemt plaats in verschillende nationale en internationale adviescommissie (onder andere lid van de adviescommissie Diversiteit en Inclusie in Hoger Onderwijs). Marieke is bovendien lid van De Sociaal Wetenschappelijke Raad van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen.
Houd mij op de hoogte van De Kracht van Diversiteit
De Kracht van Diversiteit