Energiek Lesgeven voor Scholen
Je onderwijsteam het hele jaar met passie en energie voor de klas.
Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn voor schoolorganisaties steeds belangrijker om kwaliteit van onderwijs te kunnen waarborgen. Daarom hebben wij de training 'Energiek Lesgeven' ontwikkeld.

Leefstijlanalyse organisatie


Hierbij doen we onderzoek naar de vitaliteit van jouw schoolorganisatie. Met een organisatierapport en een op maat gemaakte, persoonlijke rapportage voor iedere deelnemer. Het minimum aantal deelnemers is 20 personen.

Programma


Deelnemers aan het programma 'Duurzame Gedragsverandering' volgen 3 masterclasses: ‘Energiek Lesgeven’, ‘Talent Benutten’ en ’Regie op Werkplezier en Geluk’. Hierbij komen de nieuwste inzichten aan bod. Daarnaast krijg je 2 coachgesprekken en een persoonlijk rapport. Er is ook een handige coaching app. En je krijgt het boek ‘Energiek voor de klas’ van Dr. Jessica van Wingerden.

1-daagse training


Deze kickstart geeft concrete handvatten en tips voor hoe je de passie en energie voor je vak vasthoudt. Op basis van een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst, krijg je inzicht in je eigen situatie en energiebalans. Je geeft in korte tijd je energie en werkplezier een boost. En je krijgt het boek ‘Energiek voor de klas’ van Dr. Jessica van Wingerden.

Redenen om je in te schrijven
1
Een Persoonlijkheid & Leefstijl Scan over jouw situatie en energiebalans.
2
Je leert wat jij kunt doen om het hele jaar vol passie en energie te werken.
3
Inzicht in de factoren die van invloed zijn op jouw baan en werkgeluk.
4
Boek 'Energiek voor de klas'

Doelgroep

Schoolbesturen en leraren.
Vrijgesteld van BTW

Tijdsinvestering

Leefstijlanalyse:
Programma Energiek Lesgeven
1-daagse training

Leefstijlanalyse

€ 99,- per deelnemer

1-daagse training

€ 495,-

Programma

€ 1.950,-

De lesdagen vinden plaatst op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center | Utrecht

Docenten en sprekers

Annemarie Mars
Annemarie Mars is veranderkundige en werkt sinds 2000 vanuit haar ...
Annemarie Mars is veranderkundige en werkt sinds 2000 vanuit haar eigen bedrijf ‘For a change’. Zij biedt versterking bij complexe organisatieveranderingen. Daarin vervult ze de rol van coach en sparringpartner, veranderkundig adviseur, organisatieadviseur en procesbegeleider. Annemarie houdt zich tevens bezig met het ontwikkelen en delen van ervaringskennis over verandering en leiderschap. Deze kennis heeft ze vastgelegd in meerdere (bekroonde) boeken en in een veelgelezen online artikelenreeks, waarover ze lezingen en workshops verzorgt.
Ingrid van Doesburg
Ingrid van Doesburg is voorzitter College van Bestuur bij Onderwijsgroep ...
Ingrid van Doesburg is voorzitter van het College van Bestuur van Onderwijsgroep EduMare (Voorne-Putten en Rozenburg). Ze is commercieel economisch opgeleid en na een brede loopbaan in het bankwezen is ze sinds 15 jaar actief in het onderwijs. Eerst als leidinggevende met onderwijsvernieuwingstrajecten en gedurende 7 jaar als bestuurder. Ingrid van Doesburg heeft focus op goed onderwijs met eerlijke kansen voor alle kinderen. De rode draad in al die jaren is haar passie voor samenwerking en gaat daarbij uit van vertrouwen, vakmanschap en verantwoordelijkheid. In 2016 was ze betrokken bij de oprichting van de eerste samenwerkingsscholen in de regio. Ook gaf ze leiding aan een bestuurlijke fusie met vier scholenkoepels van verschillende denominaties tot EduMare. Binnen twee jaar na oprichting ontving EduMare het predicaat ‘GOED’ van de Onderwijsinspectie.
Jaap Bressers
Jaap Bressers is al meer dan 15 jaar expert op het gebied van ...
Jaap Bressers is al meer dan 15 jaar expert op het gebied van omgaan met verandering, tegenslag en (persoonlijk) leiderschap. Hij zit sinds zijn 21e - na een duik in zee - met een hoge dwarslaesie in een rolstoel. Na een zware revalidatieperiode maakte hij zijn studie Internationaal Management af en besloot zijn managementkennis te combineren met de persoonlijke inzichten die hij heeft opgedaan na zijn ongeval. Dit doet hij door zijn persoonlijke ervaringen uit de praktijk te verbinden aan uitdagingen in organisaties, zoals een reorganisatie of een fusie. Hij geeft hierbij praktische handvatten en inzichten om veranderdoelen te bereiken.
Mr. drs. Jos van Kessel
Jos van Kessel is voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem ...
Jos van Kessel is voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College. Hij is afgestudeerd in Nederlands, fiscaal recht en treasury management & control. Jos heeft ruime ervaring met veranderprocessen, onder andere als CEO van Schouten & Nelissen en voorzitter Raad van Bestuur van de CED-Groep. Daarvoor was hij ondernemer en eigenaar van IPV Opleiding & Training. Hij heeft meerdere fusieprocessen in het onderwijs succesvol begeleid en is auteur van diverse publicaties over verandermanagement en bevlogenheid in het onderwijs. Als kerndocent verbindt hij de theorie en de onderwijspraktijk met elkaar.
Prof. dr. Mathieu Weggeman
Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU ...
Mathieu Weggeman is ingenieur, hoogleraar organisatiekunde aan de TU Eindhoven, bestuursadviseur, lid van de Raad voor Cultuur, lid van de Raad van Toezicht van Buurtzorg Nederland en lid van de Raad van Commissarissen van Brainport Development in Eindhoven. Daarnaast is hij strategic associate van Squarewise en heeft hij een eigen praktijk als bestuursadviseur. In zijn adviespraktijk houdt Weggeman zich onder meer bezig met het ontwerpen van de inrichting en besturing van professionele organisaties.
Sandra Klijn (kerndocent)
Sandra Klijn is spreker, trainer en expert in vitaliteit en loopbaanontwikkeling ...
Sandra Klijn is spreker, trainer en expert in vitaliteit en loopbaanontwikkeling. Ze promoveert binnenkort aan de Vrije Universiteit Amsterdam op haar onderzoek naar persoonlijke energie op het werk. Eerder publiceerde ze over haar model met sleutelfactoren voor een energieke baan. Ze heeft een model ontwikkeld dat verklaart waarom de ene persoon floreert onder bepaalde werkomstandigheden en waarom de ander een burn-out of een bore-out krijgt. Sandra heeft een bedrijf opgezet waarbij ze trainingen en coaching geeft op het gebied van energiemanagement en loopbaanontwikkeling. Daarnaast geeft ze ook les aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en The School of Life.
"Ik merk dat we nu al kleine stappen maken."
"Interessant om meer inzicht te krijgen in hoe het brein werkt en hoe ik dit kan vertalen naar de onderwijspraktijk."
Houd mij op de hoogte van