Filosofie & Leiderschap
Ontdek hoe jij als leidinggevende om kunt gaan met morele dilemma’s en ethische vraagstukken.
Verkrijg als leidinggevende inzicht in je achtergrond en overtuigingen vanuit de verrijking van de geschiedenis en praktische toepasbaarheid van filosofie. Leer de kunst van het goede gesprek en het stellen van de juiste vragen om complexe vraagstukken te kunnen ontrafelen.

Dit ga je leren


Tijdens deze leergang maak je kennis met inzichten uit de filosofie. Je ontdekt hoe je op een (ethisch) verantwoorde manier essentiële beslissingen kunt nemen. Hierbij krijg je tools en inzichten aangereikt hoe dit samen met je omgeving toe te passen. En hoe je vanuit persoonlijke en morele verantwoordelijkheid met keuzes om kunt gaan.  Het ontwikkelen van een kader van (zelf)reflectie door de juiste vragen te stellen, moeilijke gesprekken aan te gaan en de brug te slaan tussen denken en doen om daadwerkelijk betekenisvol te kunnen handelen, staan hierin centraal. De nadruk ligt op praktische toepasbaarheid van het geleerde.

En dit ...


Welke beslissing je ook neemt, elke beslissing heeft voor- en nadelen. Tegen welke achtergrond en vanuit welke overtuiging neem jij beslissingen? Hoe doe je dat, alleen of met je team? En bovenal: wélke vragen stel jij? Dat leer je in de leergang Filosofie & Leiderschap.

Early Bird actie!


Samen met onze partner Denk Producties mogen we je een prachtig Early Bird aanbod doen! Als je je inschrijft voor één van onze leergangen, krijg je 40% korting op het seminar ‘MBA in één dag’ op 31 maart. Dan betaal je € 599,- (exclusief btw) in plaats van € 995,-. Dit seminar met Ben Tiggelaar is al voor 90% uitverkocht, dus wees er snel bij!

Vermeld de code ‘MBA BT’ in het veld ‘Opmerkingen’ van het inschrijfformulier. Geef hier svp ook aan voor welke data/groep je je wilt inschrijven.

Redenen om je in te schrijven
1
Topdocenten met jarenlange ervaring.
2
Wetenschappelijk onderbouwde expertise.

3
Officieel certificaat van deelname.


Doelgroep

Schoolleiders PO & VO
Bestuurders
Stafmedewerkers onderwijsorganisaties
Staf HRM
Directeuren/Leidinggevenden Kinderopvang & Jeugdzorg

Prijs

€ 2.995,-
Vrijgesteld van btw

Data groep 1

25 mei 2023
22 juni 2023
14 september 2023

Data groep 2

21 september 2023
12 oktober 2023
9 november 2023

Data groep 3

21 november 2023
12 december 2023
23 januari 2024

Tijdsinvestering

21 uur in drie lesdagen (09.30 uur - 16.30 uur)
33 uur theorie (verplichte literatuur)
30 uur praktijk (eindopdracht)

Sprekers

Gor Khatchikyan
Gor Khatchikyan is geboren in Armenië. Op zijn twaalfde moest hij ...
Gor Khatchikyan is geboren in Armenië. Op zijn twaalfde moest hij het land uit vluchten en kwam in Nederland terecht. Khatchikyan begon zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam toen hij uitgeprocedeerd asielzoeker was. Dankzij een generaal pardon werd hij uiteindelijk officieel Nederlander. In 2012 won hij het programma 'Premier gezocht'. In 2015 verscheen zijn boek 'De gelukzoeker'.
Prof. Dr. Edgar Karssing
Prof. Dr. Edgar Karssing is hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement …
Edgar Karssing is hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepreneurship, Governance & Stewardship. Edgar is een autoriteit op het gebied van beroepsethiek en integriteitsmanagement in Nederland. Karssing heeft meer dan 20 boeken (co-)geschreven en geredigeerd en meer dan 200 artikelen en hoofdstukken in vakbladen en boeken gepubliceerd.
Stine Jensen
Stine studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en ...
Stine studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek 'Turkse vlinders' over interculturele liefdesrelaties. Zij was ook docente aan de Vrije Universiteit.
Twan Paes
Twan heeft in de sport gewerkt als coach en bekleedde diverse ...
Twan heeft in de sport gewerkt als coach en bekleedde diverse managementfuncties binnen het bedrijfsleven. Hij is nu directeur Action Learning en medeoprichter  van het ‘World Institute of Action Learning’ in Nederland en Canada. Hij is sinds 2004 als docent verbonden aan de Dyade Academie en is daarnaast masterdocent bij verschillende business schools. Zijn specialisatie is ‘Leiderschap en Teamontwikkeling’. Twan helpt organisaties, teams en professionals in het onderwijs en vele andere sectoren bij het oplossen van ingewikkelde problemen.
"Waardevol om te zien hoe mijn instelling effect heeft op de dagelijkse gang van zaken."
"Het enthousiasme van de sprekers sprak me enorm aan."
Filosofie & Leiderschap: Start mei
Filosofie & Leiderschap: Start september
Filosofie & Leiderschap: Start november