Filosofie en Leiderschap
Ontdek hoe jij als leidinggevende om kunt gaan met morele dilemma’s en ethische vraagstukken.
Verkrijg als leidinggevende inzicht in je achtergrond en overtuigingen vanuit de verrijking van de geschiedenis en praktische toepasbaarheid van filosofie. Leer de kunst van het goede gesprek en het stellen van de juiste vragen om complexe vraagstukken te kunnen ontrafelen.

Dit ga je leren


Tijdens deze leergang maak je kennis met inzichten uit de filosofie. Je ontdekt hoe je op een (ethisch) verantwoorde manier essentiële beslissingen kunt nemen. Hierbij krijg je tools en inzichten aangereikt hoe dit samen met je omgeving toe te passen. En hoe je vanuit persoonlijke en morele verantwoordelijkheid met keuzes om kunt gaan.  Het ontwikkelen van een kader van (zelf)reflectie door de juiste vragen te stellen, moeilijke gesprekken aan te gaan en de brug te slaan tussen denken en doen om daadwerkelijk betekenisvol te kunnen handelen, staan hierin centraal. De nadruk ligt op praktische toepasbaarheid van het geleerde.

En dit ...


Welke beslissing je ook neemt, elke beslissing heeft voor- en nadelen. Tegen welke achtergrond en vanuit welke overtuiging neem jij beslissingen? Hoe doe je dat, alleen of met je team? En bovenal: wélke vragen stel jij? Dat leer je in de leergang Filosofie & Leiderschap.

Redenen om je in te schrijven
1
Topdocenten met jarenlange ervaring.
2
Wetenschappelijk onderbouwde expertise.

3
Officieel certificaat van deelname.

Kun je niet op de geplande data? Klik op de onderstaande knop. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data voor deze leergang.

Doelgroep

Schoolleiders PO & VO
Bestuurders
Stafmedewerkers onderwijsorganisaties
Staf HRM
Directeuren/Leidinggevenden Kinderopvang & Jeugdzorg

Prijs

€ 2.995,-
Inclusief leergangarrangement à € 250,- (catering, parkeren, lesmateriaal en locatie), vrijgesteld van btw

Datum

23 mei 2024
13 juni 2024
28 juni 2024

Datum

1 oktober 2024
12 november 2024
4 december 2024

Accreditatiepunten

65 PE-punten

Tijdsinvestering

21 uur in drie lesdagen (09.30 uur - 16.30 uur)
33 uur theorie (verplichte literatuur)
30 uur praktijk (eindopdracht)

*afronden eindopdracht verplicht voor herregistratie Schoolleidersregister PO

**Verwacht wordt dat deelnemers in staat zijn om (internationale) wetenschappelijke literatuur eigen te maken en te kunnen vertalen naar het werk.

De lesdagen vinden plaatst op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center

Reykjavikstraat 1 - Utrecht

Docenten en sprekers

Gor Khatchikyan
Gor Khatchikyan is geboren in Armenië. Op zijn twaalfde moest hij ...
Gor Khatchikyan is geboren in Armenië. Op zijn twaalfde moest hij het land uit vluchten en kwam in Nederland terecht. Khatchikyan begon zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam toen hij uitgeprocedeerd asielzoeker was. Dankzij een generaal pardon werd hij uiteindelijk officieel Nederlander. In 2012 won hij het programma 'Premier gezocht'. In 2015 verscheen zijn boek 'De gelukzoeker'.
Prof. dr. Edgar Karssing
Prof. dr. Edgar Karssing is hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement …
Edgar Karssing is hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepreneurship, Governance & Stewardship. Edgar is een autoriteit op het gebied van beroepsethiek en integriteitsmanagement in Nederland. Karssing heeft meer dan 20 boeken (co-)geschreven en geredigeerd en meer dan 200 artikelen en hoofdstukken in vakbladen en boeken gepubliceerd.
Stine Jensen
Stine studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en ...
Stine studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek 'Turkse vlinders' over interculturele liefdesrelaties. Zij was ook docente aan de Vrije Universiteit.
Twan Paes MBA MALC
Twan heeft in de sport gewerkt als coach en bekleedde diverse ...
Twan heeft in de sport gewerkt als coach en bekleedde diverse managementfuncties binnen het bedrijfsleven. Hij is nu directeur Action Learning en medeoprichter  van het ‘World Institute of Action Learning’ in Nederland en Canada. Hij is sinds 2004 als docent verbonden aan de Dyade Academie en is daarnaast masterdocent bij verschillende business schools. Zijn specialisatie is ‘Leiderschap en Teamontwikkeling’. Twan helpt organisaties, teams en professionals in het onderwijs en vele andere sectoren bij het oplossen van ingewikkelde problemen.
"Waardevol om te zien hoe mijn instelling effect heeft op de dagelijkse gang van zaken."
"Het enthousiasme van de sprekers sprak me enorm aan."
Houd mij op de hoogte van Filosofie en Leiderschap
Filosofie & Leiderschap juni 2024
Filosofie & Leiderschap oktober 2024