Action Learning
Versterk jouw kwaliteiten als leider met de coachingsvaardigheden van Action Learning.
Competenties ontwikkelen om jouw team te helpen bij persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en gedrag. Word Certified Action Learning Coach.

Dit ga je leren


Tijdens deze leergang maak je kennis met alle basisprincipes van actiegericht leren (Action Learning). Je ontdekt hoe je samen met het team complexe problemen kunt aanpakken. Daarbij staat écht naar elkaar luisteren en het voeren van het échte gesprek centraal.

En dit ...


We gaan bij ‘Action Learning’ het gesprek aan over de theoretische onderbouwing. Maar je gaat vooral heel veel oefenen. Je ontwikkelt de vaardigheid om managementtaken en leiderschapsstijl aan elkaar te koppelen. Daardoor maak je meer impact bij het coachen van een team en kun je ze beter faciliteren bij ‘complex problem solving’.

Wat haal je uit de leergang
1
Coachingsvaardigheden om een team te begeleiden bij het identificeren en oplossen van complexe problemen.
2
Tools en ervaring om teamleden te ondersteunen bij het stellen van effectieve vragen
3
Inzichten en methoden om de luistervaardigheden van het team te verbeteren en een cultuur van open communicatie te bevorderen.
4
Het vermogen om het reflectievermogen van het team te vergroten door middel van coaching en ervaringsleren.
5
Kennis van verschillende technieken zoals de Team Performance Loop, Action Learning en Consent Decision Making voor verbeterd teamfunctioneren en verandermanagement.
Kun je niet op de geplande data? Klik op de onderstaande knop. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data voor deze leergang.

Doelgroep

Directeuren/schoolleiders
Bestuurders
Managers
Coördinatoren
Projectleiders
Coaches
Ieder teamlid dat meer uit zichzelf en het team wil halen

Prijs

€ 2.950,-
Exclusief leergangarrangement à € 500,- (catering, parkeren, lesmateriaal en locatie), vrijgesteld van btw

Datum

4 september 2024
24 september 2024
8 oktober 2024
5 november 2024
19 november 2024
3 december 2024

Accreditatiepunten

95 PE-punten

Tijdsinvestering

6 dagen

*afronden eindopdracht verplicht voor herregistratie Schoolleidersregister PO

**Verwacht wordt dat deelnemers in staat zijn om (internationale) wetenschappelijke literatuur eigen te maken en te kunnen vertalen naar het werk.

De lesdagen vinden plaatst op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center

Reykjavikstraat 1 - Utrecht

Docenten en sprekers

Dr. drs. ir. Christoph M. Ravesloot
Christoph Maria studeerde architectuur aan de TU Delft en wetenschapsdynamica aan ...
Christoph Maria studeerde architectuur aan de TU Delft en wetenschapsdynamica aan de UvA. Hij promoveerde aan de TU/e op onderzoek naar een managementtactiek voor versnelde realisatie van energie-neutrale woningbouw en interactieve constructieve aangepaste technologie. Christoph Maria is executive coach voor managers en ondernemers die een groeisprong willen maken. Hij werkt als traumacoach voor teams en individuele personen. 
Frank Campman MBA | PALC
Frank heeft zich als teamleider doorontwikkeld als manager, directeur ...
Frank heeft zich als teamleider doorontwikkeld als manager, directeur, bestuurder en professional action learning coach; zowel nationaal als internationaal. Hij heeft oog voor het lerende vermogen van het individu en een team. De rode draad in al die jaren is zijn passie voor het ondersteunen en coachen van mensen in hun ontwikkeling en om teams te laten groeien naar high performing.
Twan Paes MBA MALC
Twan heeft in de sport gewerkt als coach en bekleedde diverse ...
Twan heeft in de sport gewerkt als coach en bekleedde diverse managementfuncties binnen het bedrijfsleven. Hij is nu directeur Action Learning en medeoprichter  van het ‘World Institute of Action Learning’ in Nederland en Canada. Hij is sinds 2004 als docent verbonden aan de Dyade Academie en is daarnaast masterdocent bij verschillende business schools. Zijn specialisatie is ‘Leiderschap en Teamontwikkeling’. Twan helpt organisaties, teams en professionals in het onderwijs en vele andere sectoren bij het oplossen van ingewikkelde problemen.
Logo WIAL
“Voor ons als managementteam van een basisschool is dit de basis voor onderwijs gericht op talentgroei. Dat is wat Action Learning ons heeft gebracht.”
"Door het stellen van vragen kom je tot een diepere laag van het probleem. Het wordt een gezamenlijk probleem en dat vergroot het draagvlak. Het probleem en de oplossingen zijn dan van de groep. En het werkt verrassend makkelijk!”
Houd mij op de hoogte van Action Learning
Action Learning