Studiereis: De filosofie van Parijs
Breng focus aan in jouw leiderschap


Stap met ons op de trein voor een driedaagse reis en laat je meenemen op een ontdekkingstocht door de straten van Parijs, waar filosofie tot leven komt. Ontworpen voor schoolleiders, directeuren en stafprofessionals, biedt deze reis een perfecte gelegenheid om je in de filosofie te verdiepen. Hiermee doe je inspiratie op en leer je technieken om toe te passen in jouw onderwijspraktijk.

 

Door afstand te nemen van je eigen organisatie heb je alle focus op je eigen ontwikkeling. Laat je inspireren door beroemde denkers, filosofeer samen met je reisgenoten op bijzondere locaties en verbreed je netwerk met andere onderwijsleiders in deze historische stad. Neem de tijd om te vertragen in Parijs om jouw visie als leider te ontwikkelen en je denken en handelen hier aan te verbinden. Dat maakt deze studiereis tot een reis die je niet meer vergeet.

Schrijf je nu in voor deze unieke kans om filosofie te ervaren op een manier die je horizon verbreedt en je onderwijspraktijk verrijkt!

Wat levert de reis op?


 • Inspiratie, kennis en inzichten in de filosofie, hoe je dit kunt gebruiken in je denken en handelen en het omgaan met complexe situaties
 • Netwerken met gelijkgestemde collega’s waarbij je van elkaar kunt leren
 • Door afstand te nemen van jouw organisatie heb je alle focus op je eigen ontwikkeling
 • Uit je comfortzone stappen draagt bij aan verhelderende inzichten ten aanzien van jouw onderwijsfilosofie, leiderschapsstijl en morele kompas


Programma


Het programma start op woensdagochtend met de treinreis naar Parijs. Tijdens de reis maak je kennis met je reisgenoten en ontwikkel je persoonlijke doelen voor de reis. Na aankomst in Parijs checken we in bij het hotel en genieten we van een uitgebreide lunch. We vervolgen met een plenaire introductie op de reis en de filosofie. Aansluitend wandelen we langs bijzondere locaties waarbij we direct aan de slag gaan met een aantal filosofische gereedschappen. We sluiten de dag af door gezamenlijk te dineren op de plek waar filosofen als De Beauvoir en Sartre vroeger aan tafel zaten.

 

Op donderdag verdiepen we ons met een filosofisch college. In de middag reflecteren we op jouw onderwijspraktijk en persoonlijke dillema’s op een bijzondere locatie. Ook laten we ons inspireren in het Louvre. 's Avonds dineren we samen en delen onze ervaringen van deze dag.

 

Op vrijdag bezoeken we de laatste historische locatie. Hierna vertrekken we om 12.22u met de Thalys uit Parijs en lunchen in de trein. We reflecteren op de afgelopen dagen, wisselen nieuwe inzichten uit en vertalen dit naar onze eigen praktijk. Rond 15.44u komen we aan op Amsterdam Centraal.

 

Op vrijdag 24 januari 2025 reflecteren we op de reis tijdens een afsluitende bijeenkomst. We presenteren de eindopdracht aan elkaar en sluiten hiermee gezamenlijk de reis af.

 

*Meer informatie over het exacte programma, locaties en de tijden wordt later bekend gemaakt.

Uw reisgenoot: Twan Paes


Docent Twan Paes helpt organisaties, teams en professionals in het onderwijs en vele andere sectoren bij het oplossen van ingewikkelde problemen. Na jaren impliciet (praktische) filosofie in te zetten als belangrijk hulpmiddel, heeft filosofie een steeds belangrijkere plek gekregen in zijn professionele loopbaan. Twan heeft als kerndocent inmiddels een paar keer met succes de leergang Filosofie en Leiderschap verzorgd. Hij vertaalt het werk van onder andere Hannah Arendt, Immanuel kant, Kierkegaard, Adam Smith, Popper, Montagne en anderen naar de dagelijkse praktijk.

 

Twan heeft in de sport gewerkt als coach en bekleedde diverse managementfuncties binnen het bedrijfsleven. Hij is nu directeur Action Learning en medeoprichter van het ‘World Institute of Action Learning’ in Nederland en Canada. Hij is sinds 2004 als docent verbonden aan de Dyade Academy en is daarnaast masterdocent bij verschillende business schools. Zijn specialisaties zijn leiderschap en teamontwikkeling.

Investering


De prijs voor deze reis is € 3.499,- (vrijgesteld van btw)*.

Dit bedrag is inclusief:

 • Driedaagse opleiding inclusief cursusmateriaal
 • Retour treinticket Thalys (Amsterdam – Parijs, Parijs – Amsterdam)
 • Transfer en vervoer tijdens verblijf
 • OV kaarten
 • 2x hotelovernachting inclusief ontbijt (éénpersoonskamers)
 • Lunches en diners op bijzondere locaties
 • Culturele activiteiten, waaronder een bezoek aan het Louvre Museum (incl. gids)
 • Afsluitende bijeenkomst in het Dyade Onderwijs Experience Center
 • CO2 compensatie voor de treinreis
Exclusief:
 • Extra drankjes bij diner of borrel
* Indien er prijsstijging is van vervoer, hotel en/of cursuslocatie behoudt Dyade het recht om tot 30 dagen voor vertrek de prijs van de reis te verhogen met maximaal 5% van het totaalbedrag.

Heeft u nog vragen?  


Elise VonkNeem dan gerust contact op met Elise Vonk, reisbegeleider.
Elise.vonk@dyade.nl
06-51870095

Doelgroep

Schoolleiders, bestuurders, directeuren/leidinggevenden kinderopvang & jeugdzorg en strategische staf onderwijsorganisaties

Prijs

€ 3.499,-

Datum

Reis: woensdag 20 t/m vrijdag 22 november 2024
Terugkomdag: vrijdag 24 januari 2025

De lesdagen vinden plaatst op de volgende locatie:

Parijs, met een terugkomdag in het Dyade Visma Onderwijs Experience Center
Houd mij op de hoogte van
Aanmelden studiereis