Duurzaam HRM
De succesfactor voor leiders in een veranderende omgeving.
Duurzaam HRM-beleid beïnvloedt het functioneren en presteren van jouw personeel op een positieve manier. Speel op praktische wijze in op de sterk veranderde maatschappij en alle veranderingen in het werkveld.

Dit ga je leren


Tijdens deze leergang leg je de verbinding tussen de missie, visie en doelen van jouw school/organisatie en duurzaam en strategisch HRM-beleid. Je ontdekt welke HRM-activiteiten hieruit voortvloeien, om (onderwijs)personeel te kunnen ondersteunen. Het leidinggeven aan Duurzaam Human Resource Management staat hierbij centraal.

En dit ...


‘Duurzaam HRM’ vestigt de aandacht op de synergie tussen het welzijn van medewerkers en hun prestaties. Het gaat om het verenigen van zachte en harde doelstellingen. Op deze manier stel je jouw medewerkers centraal.

Wat haal je uit de leergang:
1
Definiëren van Duurzaam HRM en de synergie tussen welzijn en prestaties van medewerkers, inclusief het verenigen van zachte en harde doelstellingen om medewerkers centraal te stellen.
2
Inzicht in leiderschap met het oog op het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers hun volledige potentieel benutten, terwijl ook de organisatorische doelen op het gebied van efficiëntie, effectiviteit en continuïteit worden behaald.
3
Kennis en toepassing van SPP voor Duurzaam HRM, waardoor organisaties strategisch kunnen plannen en investeren in hun medewerkers, wat essentieel is voor duurzaamheid, groei en succes op lange termijn.
4
Mogelijkheden om in te spelen op de veranderende maatschappij en het werkveld door de ontwikkeling van duurzaam HRM-beleid dat het presteren van personeel positief beïnvloedt.
Kun je niet op de geplande data? Klik op de onderstaande knop. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe data voor deze leergang.

Doelgroep

Schoolleiders PO & VO
Bestuurders
Stafmedewerkers onderwijsorganisaties
Staf HRM
Directeuren/Leidinggevenden Kinderopvang & Jeugdzorg

Prijs

€ 2.745,-
Exclusief leergangarrangement à € 250,- (catering, parkeren, lesmateriaal en locatie), vrijgesteld van btw

Datum

17 september 2024
7 oktober 2024
26 november 2024

Accreditatiepunten

55 PE-punten

Tijdsinvestering

21 uur in drie lesdagen (09.30 uur - 16.30 uur)
33 uur theorie (verplichte literatuur)
30 uur praktijk (eindopdracht)

*afronden eindopdracht verplicht voor herregistratie Schoolleidersregister PO

**Verwacht wordt dat deelnemers in staat zijn om (internationale) wetenschappelijke literatuur eigen te maken en te kunnen vertalen naar het werk.

De lesdagen vinden plaatst op de volgende locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center

Reykjavikstraat 1 - Utrecht

Docenten en sprekers

Debby Badloe
Debby is manager van de Dyade Academy. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in ...
Debby is manager van de Dyade Academy. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in het HRM-vakgebied, waaronder ruim 10 jaar als strategisch HR-Businesspartner van de Raad van Bestuur en regiodirectie van een onderwijsinstelling voor PO, VO en speciaal onderwijs. Debby is een ervaren projectleider in strategische HRM-projecten, waaronder strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid. Als Register Casemanager is zij expert op het vlak van vitaliteit en welzijn.
Drs. Hanneke Moonen
Hanneke is oprichter en eigenaar van Moon en grondlegger van een praktische ...
Hanneke is oprichter en eigenaar van Moon en grondlegger van een praktische en procesgerichte aanpak van strategische personeelsplanning. Zij is specialist in strategische personeelsplanning en wendbaarheid. Hanneke begeleidt vele besturen, managementteams en HR-professionals bij het aanscherpen van hun organisatiestrategie en de vertaling hiervan naar strategisch HRM. In 2021 verscheen van haar hand het 'Hoe boek voor wendbaarheid'. Hierin vertaalt ze een complex thema naar praktische aanpak en interventies waar je zelf direct mee aan de slag kunt.
Farid Tabarki
Farid Tabarki is oprichter van Studio Zeitgeist. Samen met zijn studiogenoten ...
Farid Tabarki is oprichter van Studio Zeitgeist. Samen met zijn studiogenoten heeft hij al bij vele organisaties de omwenteling naar een 'vloeibare organisatie' mogen realiseren. Hij schrijft geregeld voor Het Financieele Dagblad en is auteur van het boek ‘Het Einde van het Midden – Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek’.
Prof. dr. Pascale Peters
Prof. dr. Pascale Peters is Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan …
Prof. Dr. Pascale Peters is Hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Peters werkt samen met onderzoekers in binnen- en buitenland. Ze werkt bijvoorbeeld aan onderzoek naar boundary management strategies en work-life balance met Dr. Christin Mellner, Stockholm University, Sweden.
Sylvia Pors
Sylvia Pors is sinds 1 oktober 2021 directeur HRM bij ...
Sylvia Pors is sinds 1 oktober 2021 directeur HRM bij Zadkine. Sinds 2017 is zij ook directeur HRM bij de in Rotterdams gevestigde onderwijsinstelling STC Group. Daarvoor bekleedde ze diverse HR- en leidinggevende functies in het bedrijfsleven.
"Het effect van deze stijl van leidinggeven heb ik gelijk in de praktijk gebracht. Ik merk dat we nu al kleine stappen maken."
"Interessant om meer inzicht te krijgen in hoe het brein werkt en hoe ik dit kan vertalen naar de onderwijspraktijk."
Houd mij op de hoogte van Duurzaam HRM
Start in september