Gespreksvaardigheden
Maak van discussie een kans voor nieuwe inzichten en persoonlijk leiderschap


Spanning in een gesprek geeft vaak een instinctieve reactie. Discussiëren, sussen of stil blijven ontnemen een kans om verschillen te benutten en groei te realiseren. Weten welke vaardigheden je kunt inzetten om instinctieve weerstand om te zetten naar een dialoog is onmisbaar in een professionele carrière.

 

In de training Gespreksvaardigheden ga je aan de slag met het oefenen van verschillende types gesprekken en gesprekstechnieken. Samen met een trainingsacteur en een eigen casus werk je aan de ontwikkeling van jouw eigen gespreksvaardigheden én je persoonlijk leiderschap.

Dit ga je leren


Tijdens de training maak je kennis met het 4R-model van docent Roland de Bruijn. Hiermee leer je situaties te herkennen waaruit weerstand kan ontstaan en perspectieven van anderen te onderzoeken door goed door te vragen. Je leert om jezelf open te stellen voor nieuwe ideeën en om samen met je gesprekspartners tot vernieuwende oplossingen te komen die voorheen niet waren voorzien.

 

Je krijgt praktische handvatten om de dialoog aan te gaan met anderen. In de training komen vaardigheden aan bod die jou in staat stellen effectief te communiceren, je team te motiveren en te leiden. Je gaat in op de stappen die je kunt doorlopen om conflicten op te lossen, relaties te versterken en nieuwe inzichten te bereiken.

Waarom is deze training relevant?


  • De juiste gespreksvaardigheden zijn onmisbaar in elke professionele loopbaan.
  • Je leert welke technieken je kunt inzetten voor verschillende gesprekken. Je weet spanning of weerstand in een gesprek ombuigen naar een kans en een constructieve dialoog.
  • Goed leiderschap en goede gespreksvaardigheden gaan hand in hand. Het inzetten van goede communicatieve vaardigheden is een voorwaarde voor effectief persoonlijk leiderschap.
  • Beheersen van gespreksvaardigheden is belangrijk om de motivatie van je team te versterken en te verhogen.
  • Je leert oplossingsgericht te handelen doordat je echt kunt luisteren naar je gesprekspartner en op het juiste moment de juiste vragen kunt stellen.
  • In de training wordt het theoretisch fundament verbonden met praktische handvatten voor een goed gesprek.
  • Uitdagende gesprekken waarbij je eerder alleen spanning ervoer, worden plezierig en productief.

Incompany


Deze training kan ook incompany georganiseerd worden. Voor meer informatie of een offerte op maat, neem contact op via academy@dyade.nl.

Doelgroep

Schoolleiders
Leidinggevenden en HR-professionals

Prijs

€ 695,-
Masterclassarrangement € 85,- (catering, parkeren, lesmateriaal) 

Datum

Maandag 18 november 2024 van 9.00-16.30 uur

Locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center
Reykjavikstraat 1 - Utrecht

Docenten en sprekers

Roland de Bruijn
Roland de Bruijn heeft meer dan dertig jaar ervaring als trainer van leidinggevenden en professionals.
Roland de Bruijn heeft meer dan dertig jaar ervaring als trainer van leidinggevenden en professionals. Hij heeft verschillende trainingen ontwikkeld op gebied van gespreksvoering en professioneel leiderschap. In zijn trainingen laat Roland zien hoe lastige gesprekken omgebogen kunnen worden naar productieve gesprekken omdat gesprekspartners oog en oor voor elkaar hebben.
Houd mij op de hoogte van
Gespreksvaardigheden 2024