Masterclass SPP 
Versterk de toekomst van jouw organisatie met Strategische Personeelsplanning 


In een snel veranderende omgeving is het cruciaal om proactief te zijn in het beheren van jouw personeelsbestand. Strategische personeelsplanning helpt bij het vertalen van de ambities van je organisatie, afdeling of team naar het werk van de toekomst en het benodigde medewerkersbestand. In deze masterclass zullen we dieper ingaan op de waarde en urgentie van SPP, en aan de slag gaan met concrete stappen om het succesvol te implementeren.

Dit ga je leren

Tijdens deze masterclass leer je hoe SPP kan bijdragen aan het versterken van jouw organisatie op de lange termijn, het verbeteren van de strategische besluitvorming en het behalen van doelen. SPP is een strategisch hulpmiddel om efficiënt talent aan te trekken en te behouden, en te zorgen voor een duurzame ontwikkeling.

In 5 concrete stappen brengen we het huidige personeelsbestand in kaart (de IST-situatie), vervolgens op basis van een interne en externe analyse schetsen we de toekomstige personeelsbehoefte (de SOLL-situatie) en het verschil daartussen (de GAP). Vervolgens formuleren we HR-speerpunten en oplossingen om de gewenste personeelsbehoefte te realiseren.

En dit...

Elke organisatie is uniek, en daarom moet SPP op maat worden gemaakt om effectief te zijn. Leer hoe je een SPP-ontwerp maakt dat aansluit op de specifieke behoeften en cultuur van jouw organisatie. We zullen strategieën bespreken om betrokkenheid van medewerkers te vergroten, leiderschap te mobiliseren en de implementatie van SPP te optimaliseren voor maximale impact. SPP is geen exacte wetenschap, SPP is leiderschap.

Incompany

Deze masterclass kan ook incompany georganiseerd worden. Voor meer informatie of een offerte op maat, neem contact op via academy@dyade.nl.

Wat haal je uit de masterclass:
1
Kennis en inzicht over hoe je met SPP strategische besluitvorming verbetert, doelen behaalt en talent efficiënt aantrekt, behoudt en ontwikkelt.
2
Praktische vaardigheden om in vijf stappen de huidige personeelssituatie te analyseren, toekomstige personeelsbehoeften te schetsen en HR-speerpunten en oplossingen te formuleren.
3
Methoden om SPP op maat te maken voor jouw organisatie, leiderschap te mobiliseren en de impact van SPP te maximaliseren.

Doelgroep

Schoolleiders
Bestuurders
Leidinggevenden en HR-professionals

Prijs

€ 610,-
Exclusief Masterclassarrangement € 85,- (catering, parkeren, lesmateriaal), vrijgesteld van BTW

Datum

Dinsdag 18 juni 2024, van 9:30 tot 17:00 uur.

Accreditatiepunten

5 PE-punten

Locatie:

Dyade Visma Onderwijs Experience Center
Reykjavikstraat 1 - Utrecht
Houd mij op de hoogte van
Strategische Personeelsplanning in 1 dag